Éééés: a döntés
2015. február 01. írta: Tértündér

Éééés: a döntés

Márk kamasz szobája

A szoba lakberendezésileg kihívás számomra, mivel nagyon kicsi helyen kellett minden funkciónak helyet találni úgy, hogy a szoba ne legyen túl zsúfolt, a tér is megmaradjon. Feldobtam a labdát a megrendelőnek, amikor 8 vázlatos verziót készítettem az icipici, mindössze 6,8 m2-es szobájának a berendezésére. Jelen esetben végigkövethetitek milyen oda-vissza játék a lakberendezés, igyekszem megmutatni hogy milyen lépcsőkön megyünk keresztül együtt, mire egy kölcsönös elégedettséggel záruló végeredmény kialakul.

Minden szobának a tervezésekor a legfontosabbak :

  1. Funkcionálisan legyen rendben. Jelen esetben egy kamasz fiúnak mire van szüksége? Kell egy asztal, ahol tanulhat, szekrény, ahol a ruháit, a játékait és a könyveit tudja tárolni, egy ágy és azt gondolom, hogy egy kamasznak kell egy olyan hely, ahol le tud heveredni nap közben, és zenét hallgathat, olvashat, tabletezhet..., illetve tudja fogadni a barátait.
  2. Emocionálisan is legyen rendben, vagyis tükrözze a benne lakó személyiségét, érezze jól benne magát. (Márkról az anyukája ezt írta nekem: "Szereti a történelmet, illetve valamilyen okból vonzódik Angliához, azon belül Londonhoz. Kedvenc színe pici korától kezdve a piros. Jó tanuló, de nem egyelőre sajnos nem szívesen olvas, inkább beszélgetésekből, TV-ből és internetről veszi az ismereteit. Még nem szippantotta be teljesen a digitális világ, de az alapokkal tisztában van. Ha sport, akkor kosárlabda (esetleg íjászat és lövészet) jön nála szóba - a focit nem szereti. Ha állat, akkor kutya, annak ellenére, hogy nálunk nincs (és nem is lesz) háziállat. Egyelőre nem adja jelét, hogy barkácsolós, kézműves típus lenne. Szeret társaságban lenni, de nem ő a középpont. Nem jellemző, hogy barátai csapatostul jönnének hozzánk.")
  3. Esztétikailag is legyen rendben (vagyis vizuálisan is vállalható legyen:D)

Márk a 7. verziót választotta:

 

20150128174844_00008.jpgEbbe az irányba fogunk indulni.

Hamarosan jönnek a részletes tervek és kollázsok....

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tertunder.blog.hu/api/trackback/id/tr847128887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása