Mindörökké Home Staging!
2015. február 05. írta: Tértündér

Mindörökké Home Staging!

Tudjátok mi az a Home Staging?

Régi motoros vagyok már az ingatlanpiacon, de mindig ledöbbenek, ha ingatlanhirdetéseket böngészek. (Kincsvadász apróhirdetések után ez a második kedvenc).

Siralmas a magyar ingatlanpiaci körkép, vagy még annál is siralmasabb...

Az embereknek fogalmuk sincs arról, hogyan is kell egy lakást hirdetni, hogy a lakást eladásra fel kell készíteni. A legtöbb ember azt gondolja, hogy a lakását egy ingatlanos tudja leginkább eladni, pedig az eladónak legalább annyi felelőssége van ebben.

Még inkább döbbenet számomra, hogy neves ingatlanközvetítő irodák sem képviselnek semmilyen minőséget, bármilyen fotóval képesek hirdetni, szinte bármit, sokszor egyáltalán nem a valóságot leírva, és semmilyen követelményt nem támasztanak az eladóval szemben.

Amerikában külön hagyománya van az eladásra felkészítésnek....

Fel kell készítenünk a lakást eladásra?

IGEN!

Miért?

Mert nem az a cél, hogy nekünk tetsszen, hanem hogy a vevő szeressen bele, ha meglátja.

A vevő nem fog beleszeretni sem a fürdőben lévő tusfürdős flakonokba, se az agyonzsúfolt, giccsekkel vagy lomokkal teli szobákba.

Ha lakást akarunk eladni, bizony a vevő fejével kell gondolkodnunk. Ha jó áron szeretnél lakást eladni, vagy jobb áron, mint a konkurencia, még inkább.

Mit szeret a vevő?

Leginkább azt, ahová ő is bele tudja képzelni magát.

Nagyon sokan a legleruttyantabb állapotban szeretnék eladni ingatlanukat, viszont ez csak a kifejezetten erre vadászóknak vonzó (nyilván nekik meg ez az alkupozíció), és legyünk őszinték, az emberek zöme biztonsági játékos, már nem szívesen újítja fel, vagy veri szét a lakást, vétel után, inkább olyat keres, ahol tetszik neki a konyha, a fürdőszoba...

Igen, kell rá költenünk eladás előtt. Lehet hogy elég egy konténer és egy takarítónő, de ha többet szeretnénk kapni a lakásért, illetve gyorsabban szeretnénk eladni, mint mások, akár drasztikusabb átalakítás sem árt.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Egy olyan tanácsadást egy külső, hozzáértő, szakértő szemmel, ami segít mások számára is kiemelni az adott ingatlan előnyös tulajdonságait.

Lehet hogy a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy fel kell rúgni még eladás előtt a kényelmi zónánkat, és ha pl. túl kicsi a szoba és még egy óriási gardrób is van benne, bizony meg kell oldanunk a tárolást máshogy, a gardróbot elvinni onnan, és berendezni egy két oldalról körbejárható franciaágyat, hogy megmutassuk, elég nagy ez a szoba, ide elfér egy normál ágy is!

Érdemes már a lakást is úgy lefotózni, és ilyen fotókkal hirdetni.

Meg kell tisztelnünk a potenciális vevőt azzal, hogy várjuk. El kell pakolni a tusfürdőt, meg kell ágyazni, és rendet kell tartani, ha érdeklődőt várunk. Ez mutatja, hogy tényleg elég elszántak vagyunk, el akarunk adni.

Legalább a bútorzatot érdemes vevőcsalogató módon átrendezni, netalán pár darabot kicserélni -ebben tud segíteni egy profi Tértündér, de adott esetben indokolt lehet egy fürdő, vagy egy konyha felújítás, ami ugyan többe kerül, viszont garantáltan többet is hoz a konyhára.

Hogyan lesz vonzó a vevő számára?

Úgy, hogy semleges. El kell rakni a személyes tárgyainkat. Leginkább egy hotel szobához tudnám hasonlítani, ami kellemes, hívogató, még ha nem is a mi ízlésünk, ha beköltözünk alig várjuk, hogy kitehessük a személyes tárgyainkat, kicsit átrendezzük a magunk kényelmére és örömére. Valahogy ezt az érzést kell minden potenciális vevő számára nyújtani.

 

És persze ha lakást akarsz eladni, léteznek még tuti tippek, amikre nem is gondolnál...pl. ha meggyújtassz egy pár gyertyát este, és kissé meghitté teszed a szobát, máris hívogató lesz.

Ha egy órával a vevő érkezése előtt sütsz egy almáspitét, a finom süti illat tudat alatt vonzóbbá teszi a többinél...

 

 

Számos példát fel tudnék sorolni még, fogok is olyan lakásokat hozni, amelyek sok évig eladhatatlanok voltak és egy sikeres home staging után hamar elkeltek.

Szóval ha ingatlan eladás előtt álltok, nem habozzatok segítséget kérni, mert garantáltan megéri:D

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tertunder.blog.hu/api/trackback/id/tr117143393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása