Kamasz szoba tervezése - fiú 2.rész
2015. február 10. írta: Tértündér

Kamasz szoba tervezése - fiú 2.rész

Miután Márk kiválasztotta a neki tetsző verziót (7), lázas kutakodásba fogtam, hogyan is öltöztessem fel a szobát?

Márk vonzódik Angliához, és nagyon szereti a piros színt. Önmagában a piros sok lenne, inkább a kiegészítőkön kell megjelennie, ez által lesz ütős. Viszont ha megunja, lecserélhető.

Arra gondoltam, hogy mivel nagyon szűk a szoba, az ajtó melletti falra egy óriási méretre készült faltapéta kerülne és piros busszal, ez sokat lendítene a térérzeten is, direkt olyan posztert kerestem, aminek van mélysége, így optikailag tágítja a szobát.

A parkettát érdemes kicserélni - fel nem foghatom, hogy nálunk miért a bükk és a cseresznye a menő... itt jegyzem meg: ha parkettát vesztek, érdemes tölgy árnyalatokban gondolkodni (a fehér, a sötét és a mintás más tészta), sokkal szebb és könnyebb hozzá bármit társítani!- lévén hogy csak 7 nm, ez nem is nagy munka.

A parketta szegélyléc szintén megér egy misét. Bármelyik külföldi oldalt megnézzük, nem a barkácsáruházakban kapható hullámos keresztmetszetű szegély a szokványos, hanem egy magasabb, egyszerűbb vonalvezetésű, ez sokkal elegánsabb is.

Ide is egy 15 cm magas fehér lécet ajánlanék. Ez szépen feldobja a padlót és a kék színt is a falon (RAL 5020) Egy világosabb, zöldesebb sötétkék tónust választottam.

A bútorokra nagyon világos tölgy illetve fehér kombinációját javasolnám, sok fehér kiegészítővel, az ablakra egy semleges színű raffrolót.

A lámpát imádom, 3 db-ot lógatnék le különböző hosszúságban belőle.

Ez volt az inspiráló kép (ITT):

És ilyen lett az én hangulati kollázsom:

mark_kollazs.jpg

szék: vakumdesign

asztal: IDDesign

lámpa: designlampak.hu- lamp gustaf garage

festék: RAL 5020

szőnyeg: dizon.hu

poszter: foto.tapeta-textil.hu

parketta: EGGER COUNTRY COTTAGE TÖLGY

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tertunder.blog.hu/api/trackback/id/tr877157203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása