másik kamasz, másik gyerekszoba tervezés :D
2015. január 30. írta: Tértündér

másik kamasz, másik gyerekszoba tervezés :D

Mivel a cél, hogy csokorba szedjem a terveimet, mára egy másik kamasz szobát hoznék.

Kedves barátaink 15 (ma lassan 17) éves fiának terveztem szobát. Előtte már a másik kamaszuknak is terveztünk együtt, ami jól sikerült, így újra tőlem kértek tanácsot.

A lakás alaprajzának tervezésekor gondoltak a szekrényekre is (akkor még én nem ismertem őket, így nem tudtam abban segíteni), így ebbe a szobába is csináltak egy beépített szekrénynek való beugrót...Igen ám, de hősünk egy legalább 140x 200 cm-es ágyat szeretett volna és tv-t. Amivel, ha ez a szoba szülői háló, nem is lett volna gond, mert ott elég egy közlekedő sávot meghagyni az ágy körül, itt viszont, mivel a gyerek nem csak aludni jár be este 9 utén, hanem nap közben is magára csukja az ajtót, esetleg itt fogadja a barátait...kellett a tér.

 

Barátaink a klasszikus koncepcióban gondolkodtak, szekrény megy a lyukba, ágy a sarokba, asztal a másik sarokba.Viszont így semmi játéktér nem maradt volna, igencsak szűkös lett volna a szoba.

Kibillentve őket az elképzelésükből, az asztalt javasoltam a beugróba, a szekrényeket az ágy mellé, és hencsergőszerűen helyeztük el az ágyat.

A skiccen az első vázlat látszik, amit egyeztetésekkel a megfelelőre korrigáltunk.

akiszoba-1forg.jpg

Az ágy fölé gipszkarton álmennyezet készült, ahová felfuttattuk a fal színét, még rejtett fénykábel is van a tetején, így két legyet ütöttünk egy csapásra. A spotok adják az általános fényt, a ledsor meg a hangulatvilágítást. (élőben bitang jó lett!)

akiszoba_1.JPG

Persze erről az állapotról is csak félkész képeim vannak, de ígértek képeket, akkor felteszem azokat is:)) A bútorok dió és fekete színűek.

Itt már majdnem kész:

kep0262.jpg

Az ágyhoz egyedi, kárpitozott háttámlát terveztem, aminek nappal is kényelmesen neki lehet dőlni.

kep0264.jpg

kep0263.jpg

Az ágy melletti jobb oldali szekrény éjjeli szekrényként is funkcionál. A szekrények tervezésekor megnéztük, mennyi vállfás ruhája, mennyi hajtogatott ruhája, és mennyi fiókba való ruhája van Ákosnak, e szerint osztottuk fel a belső elrendezését.

Szuper jó kis szoba lett, a tulajdonosa nagy örömére:D

Modern, mint az egész lakásuk, nem kell 2 év múlva átalakítani, mert a gyerek felnő, egész addig kiszolgálja, amíg ki nem repül otthonról. Felnőttes, a később bekerülő kiegészítők mégis tükrözik, hogy a szobában egy vagány kamasz lakik.

A bejegyzés trackback címe:

https://tertunder.blog.hu/api/trackback/id/tr857122443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása