Miért fogadj lakberendezőt? 1.rész
2015. január 17. írta: Tértündér

Miért fogadj lakberendezőt? 1.rész

megtérülő befektetés

Meggyőződésem, hogy minden lakás élhetősége elsősorban a térkapcsolatokon múlik. Mielőtt lakásvásárlásba invesztálnátok, mindenképpen érdemes egy szakember segítségét kérni, nézze meg, hogy az általatok elképzelt funkcionális igényeket ki tudja-e szolgálni a kiszemelt ingatlan.

A profi lakberendező kérdez:

  • Hányan fognak itt lakni?
  • Milyen korúak?
  • Mit szeretnek csinálni?
  • Dolgoznak otthonról? - és még számos hasonló kérdést, ami alapján segíteni tud eldönteni, hogy a megvásárolni kívánt ingatlan ki tudja-e elégíteni a felé támasztott követelményeket.

Ez azért is fontos, mert ő nem az ingatlanközvetítő, vagy az eladó oldalán áll, hanem a TIÉTEKen. Ez sosem ablakon kidobott pénz.

Egy funkcionálisan jól kitalált lakásba kerülhetnek rozoga székek, akkor is működni fog.! Legfeljebb nem olyan dekoratív :D

A lakberendező bevonása értéknövelő beruházás!!!!

Mondanék egy személyes példát:

Új építésű lakóparki lakásunk: nappali + 2 félszoba.

A kivitelező által hirdetett alap elrendezésbe egy picit belenyúltam. Épülő 49 nm-es tetőtéri lakás volt, nem igazán voltak költségei, mert tervezési szinten történtek a változások, zömmel csak papíron. Az eredeti tervek szerint nem volt hely egy étkezőasztalnak sem (Ki vesz ekkora lakást? Családok, vagy ifjú házasok, akik családot akarnak, vagyis bővülni fog a létszám, minimum 4 fő lakik benne), nem volt normális hely szekrényeknek, kicsi volt a konyha. Hát, csináltam helyet. Senki nem akarta elhinni belépve, hogy csak 49 nm, mert a szekrények falszerűen eltűntek, és egy ügyes trükk miatt a konyha is megnőtt, és 5 fő kényelmesen le tudott ülni. Mindenki legalább 70 nm-esnek gondolta. Azért 20 nm-t nyerni, csak mert a lakás funkcionálisan rendben van, egész jó arány, nem? És a legjobb: Amikor eladtuk, kb. 2 millió forinttal drágábban ment el, mint a kivitelezői alapelrendezésű lakások. Azért ez egy MEGTÉRÜLŐ BEFEKTETÉS, ugye?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tertunder.blog.hu/api/trackback/id/tr657076025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása