TÁDÁÁÁÁM: kész a nappali világítása is
2015. február 08. írta: Tértündér

TÁDÁÁÁÁM: kész a nappali világítása is

Gyerekek mellett nem egyszerű otthon bármit is előrelendíteni, újabb 2 hét kellett ahhoz, hogy a nappali világítása is elkészüljön.

Az úgy volt, hogy már kétszer törtük össze a lámpabúrát a nappaliban, mert nekikoccant valami. Harmadszor nem akartuk ugyanazt a hibát elkövetni, ezért gyökeresen megváltoztattuk.

Mivel a plafont nem nagyon szoktuk használni, szerettem volna kiemelni valahogy. Mivel nálunk a lakás kezd épp valami ipari-skandináv ruhát ölteni, ilyesmi lámpát szerettem volna.

Szerintem szuper lett!

Ilyen, amikor a vezetőpöcköket felfúrtuk a mennyezetre...utána a mennyezetről leradírozni a ceruzát...egy élmény:D

sam_7017.jpg

Kíváncsi vagy milyen lett? Olvass tovább!

Nem volt egyszerű a kivitelezés, mert:

  • Nem tudjuk, hogy hol mennek a födémben az E-gerendák, azt viszont nem akartuk megfúrni. Szerencsére a konyhai lámpa szerelésekor rájöttünk, hogy kopogtatva elég jól ki lehet találni hol van a gerenda.
  • Nagyon pepecs munka a mennyezeten derékszögeket rajzolni, nagyon nagy munka a pöckök helyének kimérése
  • Mivel egyforma hosszúra akartuk az izzók lelógását, dupla munka volt, hiszen a kábel tekercsben érkezett, így előbb megfelelő hosszúra kellett vágni, ahhoz viszont az izzótól kellett előbb visszafelé építeni, hogy pontosan tudjuk a hosszakat
  • Mikor megvoltak a vezetékek és én feszesre szerettem volna a kábelt, miután a mennyezeti rózsába befogattuk a vezetéket, utána még egyszer kellett rajta a másik irányba feszíteni és szükség esetén a foglalatnál méretre vágni.

 De MEGÉRTE!

Kábelek befűzve, már csak középen kell elvágni (az odafelé hadműveleten túl)sam_7026.jpg

Már a rózsába is befűzve, rögzítés előtt a próbaüzem ideiglenes izzókkal... kész...

sam_3001.jpg

És megfeszítve.

sam_3012.jpg

Másik szögből megfeszítve:

sam_3014.jpg

És üzem közben EDISON izzókkal :D

sam_3010.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tertunder.blog.hu/api/trackback/id/tr597152013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása