Így rendezd el a könyvespolcod.
2015. február 11. írta: Tértündér

Így rendezd el a könyvespolcod.

tippek a stílusos elrendezéshez

A napokban polcot tervezek, ehhez gyűjtök inspirációs anyagokat.

Ti tudjátok hogyan kell a tárgyakat úgy elpakolni, hogy szép és mutatós legyen?

Minimal Mondays: 5 tips to a well styled bookcase - www.scalingbackblog.com

Ha kíváncsi vagy hogyan csináld, olvass tovább!

Tippek:

0.) Ne csak könyvek legyenek a polcon! A legszebb polcokon a könyvek és a dekoratív tárgyak keverednek.

1.) Először a könyveket tedd fel a polcra. Izgalmasabb a látvány, ha nem csak állítva, hanem fektetve is vannak könyvek a polcon. Készíts kisebb kupacokat és így tedd őket a polcra. Csinálhatsz színek szerint szétválogatott csoportokat is, rendezheted méret szerint a könyveidet.

2.) Utána adj hozzá néhány hangsúlyos, dekoratív tárgyat. Ez lehet váza, tányér, golyó, doboz... A vízszintesen elhelyezett blokkok tetejére is tegyél belőlük.

3.) Tegyél rá szép kaspóban növényt, vagy más organikus dolgot, pl. korallt.

4.) Ha van a polcodnak hátlapja, fesd le különleges színűre, vagy tapétázd le, így lesz ütős.De ha biztonsági játékos vagy, elég ha pár árnyalattal sötétebbre fested, mint a szoba.

5.) Tegyél ki rá valami személyeset: ez lehet egy keretezett családi fotó, de ha gyűjtessz valamit, egy nagy vázában az is mutatós lehet (pl a vázában a körömlakkok) De lehet ez egy keretezett print, ami arról mesél, hogy ki is lakik itt. Mesélhet arról, mi érdekel téged, mesélhet az utazásaidról, a hobbidról. De szerintem már az is sokat elárul rólad, hogy milyen könyvek vannak szépen elrendezve a polcodon:)

Itt hívnám fel a figyelmet, hogy nem kell mindent egyszerre kitenni. Cserélgesd a személyes tárgyaidat. Nincs kiábrándítóbb, ha minden ömlesztve, zsúfolásig felkerül a polcra.

http://www.readbreatherelax.com/wp-content/uploads/2013/01/pop-of-color-bookshelf.jpg

 

+1 Tudom, hogy nagy divat, nekem mégsem jön be, hogy a polcok elejére felszerelnek egy-két-több képet. Szerintem olyan összetákolt hatású lesz tőle, de döntse el mindenki maga, hogy neki tetszik-e.

A bejegyzés trackback címe:

https://tertunder.blog.hu/api/trackback/id/tr477161289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása